26/03/2012

 

Lees hier een recensie over sānsān inclusief foto’s door blogger Alice de Jong (@kattebelletje), van de websites ‘The Eating Library‘ en Tokowijzer.nl.

————Sansan, Rotterdam—————-

“Sansan (食为天, ‘Eten is de Hemel’) is een nieuw Sichuan-restaurant in Rotterdam met een fris en stijlvol modern Chinees interieur, een kleine maar verrassend goede kaart en een enorme potentie. SanSan, gelegen vlakbij Rotterdam Blaak, richt zich volledig op de authentieke keuken van Sichuan.

Dat is een enorm goede keus van eigenaar en chefkok Zhang Hu, ook bekend van zijn restaurant Alexander in Leiden. In Nederland zijn er al genoeg Kantonese restaurants, en ook meer dan voldoende restaurants die de wegen van de Aziatische fusion ingeslagen zijn, waardoor de gerechten weinig meer met de echte Chinese keuken te maken hebben. Sansan houdt het simpel: alleen gerechten uit Sichuan staan op het menu. En dat die authentiek en bovendien verschrikkelijk lekker zijn, komt in belangrijke mate door Sichuanchef Li Gaobing, die niet lang geleden nog werkte in restaurant Longting in Den Haag.

Op een dinsdagavond is het hier verrassend druk, vooral met groepjes Chinezen. Het nieuws dat je hier echt zeer goed kunt eten, heeft zich kennelijk snel verspreid. De bediening is vlot en vriendelijk en de kersvers aangetreden koks staan in de open keuken te stralen. Er zijn nog een paar kleine dingetjes die afgerond moeten worden (zoals bijvoorbeeld de aanschaf van een speciale pot voor gepekelde groente), maar verder is Sansan helemaal klaar voor de officiele opening volgende maand.

Wat moet je hier bestellen?

Neem een van de heerlijke voorafjes zoals de klassieker Bang Bang chicken(’sesame chicken’ 棒棒鸡), duizendjarige eieren (‘garlic egg’ 蒜泥松花蛋) of gesneden beenham in vijfkruidensaus (‘pork and soja’ 五香肘花). Wat zullen we zeggen – we zijn weer terug in China en ieder gerecht is verrukkelijk. Als ‘hoofd’ kan je werkelijk alles bestellen, maar de Chilli Boiled Fish (水煮鱼) is een favoriet op de tafels om ons heen: een gigantische soepterrine met vis in bouillon, rood van de chilipepers. Wat ook leuk is dat er aardappelsliertjes op het menu staan (‘hot and sour potatoes’ 酸辣土豆丝)。Ook voor mensen die niet van scherp eten houden is er trouwens genoeg op de kaart. Wij vinden het onmogelijk te kiezen en nemen gewoon alle Sichuanklassiekers, want als we vaak genoeg terugkomen kunnen we alles een keer proberen 

Hoe is het met de prijzen?

De prijzen zijn heel goed voor zulke kwaliteit, er is veel keus en er behalve alle klassiekers zijn er ook leuke kleine gerechtjes zoals edamame, dumplings, aardappelsprietjes of duizendjarig ei vanaf 4- 5 euro. Bij alle gerechten kan je kiezen tussen ‘mild’ (wei la), ‘medium’ (zhong-la) en verzengend (jing-la).
Wij kunnen niet wachten om hier weer naar toe te gaan!

Copyright: @kattebelletje

Voor meer foto’s bezoek deze link.

——————————–

Je kunt de originele recensie terugvinden op de site ‘The Eating Library‘. Neem ook een kijkje op haar site Tokowijzer voor meer informatie over producten uit Toko’s.